Opas täydelliseen viikonloppuun Berliinissä

Okei, otsikko lupaa ehkä hieman liikoja, mutta Berliini, voiko upeampaa kaupunkia olla? Ei tästä kaupungista taida sitä maailman kauneinta kaupunkia saada millään, mutta omalla tavalla mahtava city tarjoaa kaikille jotakin. Tästä citystä löytyy kaikki mahdollinen ja kaikki se, jota et ehkä tiennyt edes olevan olemassa.

On makuasia minkälainen on täydellinen viikonloppu Berliinissä, jotkut tykkäävät vaan kierrellä katsomassa kaupungin upeita nähtävyyksiä ja kulttuurielämyksiä kerrasta toiseen, toiset haluavat kokea kuuman Berliinin sykkeen viikonloppuisin ravintoloissa, toiset nauttivat Berliinin ravintoloiden tarjoamasta nautinnollisesta makuelämyksestä johon ei sitten kyllästy koskaan. Kesä tai talvi, kevät tai syksy, tänne kaipaa aina uudelleen.

Ensi kertaa Berliiniin?

Mutta jos olet ensi kertaa menossa Berliiniin, niin emme voi muuta kuin onnitella. Tuleva matka kalenterissa lämmittää kuin veikkausvoitto pelitilillä, se tulee parhaassa tapauksessa muuttamaan koko jäljellä olevaa elämääsi positiivisella tavalla ja ihan varmasti saat reilun irtioton arjesta.

Jo ennen matkaa kannattaa tutkia asiaa joko netistä eri lähteistä tai sitten ihan fyysisen opaskirjan avulla. Löydä mitä kaikkea tämä suurkaupunki oikein tarjoaa. Museoita on joka lähtöön ja jos tykkäät käydä ruokkimassa kulttuurinnälkää näissä, tee jonkinmoinen lista missä haluaisit käydä ja harkitse vakavasti Berlin Passin ostoa. Kaikissa et viikonlopussa ehdi käydä vaikka kuinka haluaisit. Entä onko jokin muu paikka tai kohde missä haluaisit käydä? Tee etukäteisvarauksia ennakkoon lyhentääksesi omaa jonotusta.

Ja varaudu siihen että seuraava reissusi tulee olemaan varsin pian, sillä monet rakastuvat tähän kaupunkiin palavasti ja pysyvästi.

Kaikille kaikkea ja jokaiselle jotakin

Entä shoppailu? Jos veressäsi on edes hieman ostosvimmaa ja olet viikonlopuksi menossa Berliiniin, muista että suuri osa kaupoista on sunnuntaina kiinni. Toki muutamat kaupat ovat auki myös pyhänä, mutta jos haluat nauttia ostosten tekemisestä täysin rinnoin, älä jätä kauppakassien kantamista vain sunnuntaille. Ostospaikkoja riittää ja jo pelkästään Kaufahaus des Westens saa silmät pyörimään päässä onhan kyseessä yksi koko Euroopan suurimmista tavarataloista. Kufürstendamm ja Tauentzienstraße tulevat shoppailijalle myös tutuiksi.

Berliinissä kannattaa tehdä kaupunkikierros, ehdottomasti. Tarjontaa riittää ja näiden avulla pääset kärryille miten isosta kaupungista on oikein kyse ja mitä kaikkea kaupungilla on juuri sinulle tarjota. Vieraile Berliinin TV-tornissa tai Sphere-ravintolassa katsastamassa upeita maisemia. Tarjolla on tuttuun tapaan erilaisia kiertoajeluja ja kävelykierroksia ytimessä. Valitse mielestäsi paras ja tee kierros vaikka sitten uudelleen parin vuoden päästä ja näet varmasti asioita ihan uudelta kantilta.

Berliinin ruokaelämykset vievät kielen mennessään

Ja ne ravintolat. Selvitä mihin ravintoloihin paikalliset suuntaavat, sieltä löytyy usein se paras ruokakokemus. Berliinissä ravintoloita riittää todella joka lähtöön, joten valinnan varaa riittää. Juttele vaikkapa hotellin vastaanottovirkailijalle, taksikuskille tai muille paikallisille ja kysy mitä paikkaa he suosittelevat. Ja et vain voi jättää välistä currywurstia, ethän? Curry 36 tarjoaa sen aidon ja alkuperäisen.

Viikonloput tuppaavat olla muutenkin lyhyitä, joten tee suunnitelma mitä aiot tehdä viikonloppuvierailullasi. Keskitytkö shoppailuun, ulkoilma-aktiviteetteihin, museoiden kiertelyyn vai bailaamiseen? Haluatko kenties nähdä kaupungin kasinot tai kuumimmat yökerhot tai tunnelmallisimmat sporttibaarit? No, ehkä kaikkia näitä voi tehdä samalla kertaa, mutta mehut voi mennä viimeistään paluulennolla kotimaahan. Ainahan tänne pääsee uudestaan eikä lentokaan kestä kuin parisen tuntia.