Historia ja Tausta

Berlinische Galerie perustettiin vuonna 1975 tarkoituksenaan edistää ja esitellä Berliinin taiteen ja kulttuurin kehitystä. Museo sijaitsee Berliinin Kreuzbergin kaupunginosassa, entisessä jäähallissa, joka on vuosien varrella kokenut useita uudistuksia tilojen parantamiseksi.

Museo keskittyy erityisesti Berliiniin liittyvään taiteeseen ja kulttuuriperintöön. Se esittelee laajan kokoelman maalauksia, veistoksia, valokuvia, piirustuksia ja grafiikkaa, jotka kattavat eri aikakaudet ja tyylisuunnat.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Berlinische Galerien kokoelmat sisältävät yli 15 000 teosta, jotka kattavat ajanjakson 1870-luvulta nykyhetkeen. Laajasta kokoelmasta löytyy Berliinin taide- ja kulttuurihistorian merkittäviä teoksia, kuten valokuvia 1920-luvun uudesta sekä itäisen ja läntisen Berliinin elämästä, Berliinin murroskautta 1980-luvulla kuvastavia teoksia sekä Berliinin vaiheita ja kehitystä kuvaavia maalauksia ja veistoksia.

Museon pysyvä näyttely ”Berliini nyt” tarjoaa kattavan kuvan Berliinin taiteesta ja kulttuurista nykypäivään asti. Näyttelyssä voi tutustua erilaisiin tyylisuuntiin, kuten ekspressionismiin, konstruktivismiin, dadaismiin ja uusasiallismiin. Lisäksi museo järjestää vaihtuvia näyttelyitä, jotka esittelevät eri aikakausien ja taiteilijoiden teoksia.

Museon Tarina

Berlinische Galerie on kasvanut merkittäväksi museoksi, joka tarjoaa kattavan kuvan Berliinin rikkaasta taidehistoriasta. Museo perustettiin alun perin Berliinin osavaltion taideteoksista koostuvan kokoelman esillepanoksi, mutta sen toiminta on laajentunut vuosien varrella.

Museo on saanut laajaa tunnustusta ja kiitosta sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Se on tärkeä paikka niin taiteilijoille, tutkijoille kuin taiteenharrastajillekin, ja tarjoaa vankan kulttuuriperinnön ja taidekokemusten pohjan kaikille museon vierailijoille.

Berlinische Galerie jatkaa toimintaansa Berliinin taiteen ja kulttuurin viimeisimpien saavutusten tutkimisen ja esittämisen parissa, ja on ansainnut maineen yhtenä Saksan merkittävimmistä taideinstituutioista. Museo on tärkeä osa Berliinin taideyhteisöä, ja se jatkaa kasvuaan ja kehitystään tarjotakseen yhä upeampia taide-elämyksiä vierailijoilleen.

Virtuaalikierros

 

Berlinische Galerie on yksi Berliinin merkittävimmistä taidemuseoista, joka tarjoaa vierailijoilleen myös mahdollisuuden tutustua näyttelyihin virtuaalisesti. Museon verkkosivuilta löytyy virtuaalikierros, joka vie vierailijan museon eri osastoihin ja näyttelytiloihin. Virtuaalikierroksen avulla voi käydä tutustumassa museon kokoelmiin ja näyttelyihin missä ja milloin tahansa, ilman aikataulujen tai matkan rajoituksia.

Virtuaalikierroksella vierailija voi kokea museovierailun tunnelman ja tutustua tarkemmin esillä oleviin teoksiin. Kierroksen aikana on mahdollisuus lukea taiteilijoista, teoksista ja niiden taustasta saatavaa lisätietoa. Virtuaalikierroksen avulla voi myös suunnitella tulevaa vierailua tai palata takaisin jo nähtyihin näyttelyihin. Berlinische Galerien virtuaalikierros on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät pääse museoon paikan päälle tai haluavat tutustua kokoelmiin ennen vierailua.

 

Tapahtumat ja Aktiviteetit

 

Berlinische Galerie järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja taidetta ja kulttuuria arvostavalle yleisölle. Museon ohjelmassa on esimerkiksi näyttelyiden avajaisia, luentoja, työpajoja ja opastettuja kierroksia. Tapahtumat tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden syventyä tarkemmin näyttelyihin ja teemoihin sekä kuulla taiteilijoiden ja asiantuntijoiden näkökulmia taiteeseen.

Työpajat ja aktiviteetit puolestaan tarjoavat mahdollisuuden itse osallistua luovaan toimintaan ja kokeilla erilaisia taiteen tekemisen muotoja. Museolla on esimerkiksi järjestetty maalaustyöpajoja, grafiikan tekemiseen tutustumista ja valokuvauksen perusteita opettavaa kurssia. Näissä työpajoissa voi oppia uusia taitoja tai kehittää jo olemassa olevia.

Berlinische Galerie järjestää myös tapahtumia lapsille ja perheille, kuten taiteeseen liittyviä satuhetkiä ja askartelutyöpajoja. Museo haluaa tarjota kaikenikäisille kävijöilleen elämyksiä ja aktiviteetteja, joiden avulla taiteeseen tutustuminen voi olla hauskaa ja opettavaista.

 

Opastus ja Koulutus

 

Berlinische Galerie tarjoaa opastettuja kierroksia ja koulutusohjelmia niin yksittäisille vierailijoille kuin ryhmillekin. Museossa on ammattitaitoisia oppaita, jotka johdattavat vierailijat läpi näyttelyiden ja antavat lisätietoa taiteilijoista ja teoksista. Opastuksilla voi syventyä tarkemmin näyttelyiden teemoihin ja saada taustatietoa teoksista. Museo järjestää myös opastettuja kierroksia eri kielillä, jolloin vierailija voi valita kielen, jolla opastus tapahtuu.

Koulutusohjelmat puolestaan tarjoavat mahdollisuuksia syvempään ja järjestelmällisempään taideopetukseen. Museolla on esimerkiksi taidehistoriaan liittyviä luentoja ja seminaareja, jotka sopivat esimerkiksi opiskelijoille tai taiteesta kiinnostuneille. Koulutusohjelmat voivat sisältää myös työpajoja ja harjoitustehtäviä, joilla voi kehittää omaa luovuuttaan ja taiteellisia taitojaan.

Berlinische Galerie tarjoaa monipuolisia opetus- ja opastusmahdollisuuksia eri kohderyhmille. Museo haluaa tarjota vierailijoilleen syvällisen ja elämyksellisen kokemuksen taiteesta ja kulttuurista.
Museokauppa

Berlinische Galerie sijaitsee Friedrichshainin kaupunginosassa Berliinissä ja tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen museokaupan. Museokaupasta löytyy laaja valikoima taidekirjoja, postikortteja, julisteita, design-esineitä ja muita uniikkeja lahjatavaroita. Museokaupasta voi ostaa myös taidenäyttelyiden näyttelykatalogeja sekä pääsylippuja erilaisiin museon järjestämiin tapahtumiin.

Kävijän Opas

Berlinische Galerie tarjoaa kävijöilleen kattavan opas- ja informaatiopalvelun. Museosta löytyy opastettuja kierroksia, joilla voi tutustua tarkemmin museon kokoelmiin ja näyttelyihin. Opastetuilla kierroksilla vierailijoille kerrotaan taiteilijoista ja teoksista sekä annetaan taustatietoja näyttelyiden teemoista. Kävijät voivat myös ostaa museosta opaskirjoja tai käyttää ilmaisia ääniopasteita, jotka tarjoavat lisätietoa näytteillä olevista teoksista.

Aukioloajat ja Liput

Berlinische Galerie on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10.00-18.00. Museoon on mahdollista ostaa pääsylippuja sekä aikuisten että alennettuun hintaan. Alennettu hinta koskee esimerkiksi opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä ja vaikeavammaisia henkilöitä. Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi. Lisäksi museossa on tarjolla erilaisia ryhmälippuja sekä erikoisnäyttelyiden erillishintoja. Pääsylippujen hintoihin sisältyy usein myös näyttelyopastus tai audio-opastus.

Sijainti

Berlinische Galerie sijaitsee aivan Berliinin ydinkeskustassa, joten se on helppo saavuttaa julkisilla liikennevälineillä. Lähimmät raitiovaunupysäkit ja bussipysäkit ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä museosta. Metroasemalta museolle on noin 10-15 minuutin kävelymatka. Museon läheisyydessä on myös useita pysäköintimahdollisuuksia niille, jotka saapuvat omalla autolla. Museon läheisyydessä on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joten vierailijat voivat nauttia virvokkeita tai ruokailla ennen tai jälkeen museovierailun