Berliini on erittäin lapsiystävällinen kaupunki ja sieltä löytyy lapsille valtavasti erilaisia aktiviteettejä. Tarjolla on leikkipuistoja, museoita, eläintarhoja ja jopa lapsikahviloita. Näissä perheille tarkoitetuissa kahviloissa on mukava piipahtaa pienelle tauolle kaupungin kiertelyn lomassa. Paljon näkemistä ja kokemista löytyy joka puolelta kaupunkia, ja Berliinin hyvä julkinen liikenne tekee paikasta toiseen siirtymisen helpoksi.

Berliinissä joka kulman takaa paljastuu uusia leikkipuistoja, joissa on erilaisia teemoja, kuten merirosvolaivoja tai linnoja. Huonolla säällä voikin sitten vierailla joissain Berliinin lukemattomista sisäleikkipuistoista, vaikkapa Legolandissa tai Bamboolandissa. Eläintarhoista Tierpark Berlin ja Zoo Berlin ovat sen verran laajoja kohteita, että niissä voi helposti vierähtää kokonainen päivä. Mukavaa elämystä lapsille tarjoaa myös Pinke Panken eläintarha, jossa lapset pääsevät auttamaan henkilökuntaa maatilaeläinten ruokkimisessa.

Varmasti mielenkiintoinen nähtävyys on myös AquaDom, maailman suurin sylinterin muotoinen akvaario, jonka sisälle on rakennettu hissi. Aquadom sijaitsee DomAquarée -kompleksissa, johon kuuluu hotelli, ravintola ja Sea Life -vesimaailma.Vauhdikkaampaa menoa lapsille Berliinissä tarjoaa Tropical Islandsin vesipuisto. Tropical Islandsissa on useita eri osastoja, kuten laguuni, vesiliukumäkiä sekä hiekkaranta. Puistossa on kuitenkin muutakin kuin vain vettä, siellä nimittäin voi pelata minigolfia, tutustua trooppiseen sademetsään tai lähteä jopa lentomatkalle puiston ylle. Tropical Islands tarjoaa myös majoitusta, joten tämä on varmasti varteenotettava vaihtoehto.

Berliinissä on lisäksi useita puistoja, joissa voi viettää rauhallista iltapäivää piknikin ja ulkoilun merkeissä. Suuri, suosittu puisto Berliinissä on Tiergarten. Puistosta löytyy grillauspaikka sekä leikkipaikka lapsille. Muita vierailun arvoisia puistoja on mm. Britzer Garten, suuri ruusupuisto sekä Treptower Park, jossa sijaitsee suosittu neuvostomonumentti.

Berliini mielletään yleensä puhtaasti kaupunkilomakohteeksi, mutta siellä voi kesäisin viettää aikaa myös rannalla. Yksi suosituista rannoista on Wannsee, johon pääsee myös helposti julkisilla liikennevälineillä. Wannseelle voi matkustaa vaikkapa lautalla, mikä onkin varmasti lapsille hauskaa vaihtelua.

Julkisella liikenteellä pärjää Berliinissä lasten kanssa mainiosti. Busseihin ja raitiovaunuihin pääsee helposti rattaiden kanssa. Metro on myös hyvä vaihtoehto, mutta kaikilla asemilla ei välttämättä ole hissiä, joten rattaat voi joutua kantamaan portaissa. Takseihin saa turvaistuimia, mutta ne pitää muistaa pyytää etukäteen. Jokilaiva taas on varmasti niin lapsille kuin vanhemmillekin mieluisa ja erilainen kokemus. Myös Hop-On-Hop-Off -bussit ovat vaihtoehto, jossa saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Yhdellä lipulla pääsee tietyn ajan puitteissa nousemaan ja poistumaan eri pysäkeillä riippumatta siitä mihin on menossa. Nämä bussit kiertävät suosittujen nähtävyyksien välillä, joten haluamalleen nähtävyydelle tai museolle pääsee suoraan miettimättä reittiä sen kummemmin ja samalla näkee kaupunkia upealta aitiopaikalta. Vielä helpompaa liikkumisesta Berliinissä tekee Berlin Pass, joka sisältää matkakortin ja näin ollen kaikki yllä mainitut matkustusmuodot ovat Berlin Passin haltijoille ilmaisia.

Ruokailu onnistuu lasten kanssa Berliinissä helposti. Ruokaa löytyy moneen makuun ja ravintolatarjonta on erittäin laaja. Usein ravintoloissa on lapsille omat menut. Berliinissä on myös pikaruokaloita, kuten McDonalds. Paikasta kuin paikasta löytyy yleensä syöttötuolit ja vaipanvaihtomahdollisuudet. Lasten ruokia sekä vaippoja saa marketeista ja onhan Berliinissä myös suomalaisille tuttu Lidl.

Etenkin lapsiperheiden tulee muistaa, että jokaisella matkalla tarvitaan kattava matkavakuutus. Edes Kelan:n myöntämällä eurooppalaisella sairaanhoitokortilla ei vahingon tai sairauden kohdatessa aina saa tarvittavaa hoitoa vaan saatat joutua maksamaan hoitolaskun omasta kukkarostasi. Tutustu siis kaikkeen matkavakuutuksia koskevaan tietouteen maamme kattavimmalla aiheesta kirjoitetulla sivustolla Matkavakuutus.info. Niin vakuutusten yksityiskohdat ja ansat kuin niiden tarjoavat on esitelty.


Kommentit

Lasten kanssa — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>