Tierpark Berlin on eläinmäärältään pienempi kuin Berliinin toinen eläintarha, Zoo Berlin, mutta pinta-alaa sillä on hurjat 160 hehtaaria. Eläintarhassa asuu 7 600 eläintä, joten näkemistä varmasti riittää. Tierpark Berlin on mm. EAZA:n (eurooppalaiset eläintarhat & akvaariot) jäsen ja osallistuu sen ylläpitämiin EEP-ohjelmiin. Tierpark Berlin osallistuu myös kokeiluihin, joissa eläimiä tutustutetaan niiden alkuperäisiin elinolosuhteisiin luonnossa.

Tierpark Berlin perustettiin vuonna 1955, kun Zoo Berlin jäi Berliinin jaossa länsipuolelle ja oli näin ollen itäsaksalaisten ulottumattomissa. Eläintarha rakennettiin Friedrichsfelden linnan puistoon, ja linnan pääseekin näkemään eläintarhassa vierailun yhteydessä.

Tierpark Berlinissä on useita eläintaloja, mm. maki-, kirahvi- ja krokotiilitalot. Tarhassa pääsee näkemään myös kameleita, hyeenoja, leijonia sekä aasialaisia ja afrikkalaisia elefantteja. Eläinten ruokinta on suosittu ajankohta ja tarhassa voi käydä seuraamassa vaikkapa manaattien tai nokkasiilien ruokailua. Tierpark Berlinissä on myös kanitarha ja varsinkin lapsille mieluisa silityspuisto. Nimensä mukaisesti puistossa pääsee silittämään eläimiä, esimerkiksi vuohia ja lampaita. Tierpark Berlin on myös yksi harvoista eteläisen Euroopan eläintarhoista, joilla on suuri määrä erilaisia sorkka- ja kavioeläimiä, mukaan lukien harvinaiset myskihärät ja härkägemssit eli takinit.

Laajaa eläintarhaa voi kiertää myös ilmaisella junalla. Silloin etenkään lasten pienet jalat eivät pääse turhaan väsymään ja paikasta toiseen siirtyminen käy nopeammin.

Pääsyliput Tierpark Berlinin eläintarhaan maksavat aikuisilta 12 euroa ja 5-15-vuotiailta lapsilta 6 euroa. Liput voi ostaa myös netistä, jolloin eläintarhaan saapuessa ei tarvitse enää jonottaa. Netistä ostetut liput ovat voimassa kaksi vuotta.

Tierpark Berlin on auki jokaisena päivänä. Eläintarhalla on tietenkin parkkipaikka omalla tai vuokratulla autolla saapuville, mutta pysäköinti maksaa neljä euroa. Tarhaan pääsee näppärästi myös julkisella liikenteellä. Taukoa tarhan kiertelystä voi pitää kahviloissa tai välipalapaikoissa. Tierpark Berlinissä on myös matkamuistomyymälä.


Kommentit

Tierpark Berlin — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>