Historia ja tausta

Bauhaus Arkisto, viralliselta nimeltään Bauhaus Archiv, on museo, joka sijaitsee Berliinin Kreuzbergin kaupunginosassa. Museo on omistautunut Bauhaus-koulun taiteelle, designille ja arkkitehtuurille.

Bauhaus-koulu perustettiin Weimarissa, Saksassa vuonna 1919 arkkitehti Walter Gropiuksen toimesta. Koulun tarkoituksena oli yhdistää taide ja käsityö, ja sen periaatteet ja opetussuunnitelma olivat vallankumoukselliset aikakauden koulutusjärjestelmässä.

Koulun toiminta kuitenkin keskeytettiin vuonna 1933 natsien valtaannousun seurauksena, ja monet opettajista ja oppilaista pakenivat Saksasta. Tämän seurauksena Bauhaus-koulusta tuli kansainvälinen ilmiö, ja sen vaikutus näkyi ympäri maailmaa.

Kokoelmat ja näyttelyt

Bauhaus Arkisto omistaa laajan kokoelman Bauhaus-koulun alkuperäisiä teoksia ja dokumentteja. Kokoelmassa on maalauksia, veistoksia, arkkitehtuuripiirrustuksia, valokuvia ja muuta materiaalia, jotka kaikki heijastavat koulun innovatiivista ja uraauurtavaa tyyliä.

Museon pysyvät näyttelyt esittelevät koulun perustajan, Walter Gropiuksen, sekä monien muiden merkittävien Bauhaus-arkkitehtien ja -muotoilijoiden työtä. Näyttelyssä on esillä myös koulun alkuperäisiä opetusmateriaaleja ja dokumentteja, jotka antavat vierailijoille paremman käsityksen Bauhaus-koulun opetusmenetelmistä ja filosofiasta.

Lisäksi museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, joissa esitellään muiden modernin taiteen ja designin vaikuttajien töitä, ja niissä korostetaan niiden suhdetta Bauhaus-koulun perinteeseen.

Museon tarina

Bauhaus Arkisto perustettiin vuonna 1960, kun Bauhaus-säätiö päätettiin perustaa. Säätiön tarkoituksena oli säilyttää ja tutkia Bauhaus-koulun perintöä sekä edistää modernin taiteen ja designin tuntemusta. Museo avattiin yleisölle vuonna 1979.

Alun perin museo sijaitsi väliaikaisessa tilassa, mutta vuonna 1971 käynnistettiin suunnitelmat uuden, pysyvän rakennuksen rakentamiseksi. Arkkitehti Walter Gropius itse osallistui suunnitteluprosessiin ennen kuolemaansa vuonna 1969. Rakennus valmistui vuonna 1979 ja se on tärkeä osa museon identiteettiä.

Museo on jatkuvasti pyrkinyt laajentamaan ja täydentämään kokoelmiaan, ja se on nykyään yksi maailman johtavista Bauhaus-taiteen keskuksista. Bauhaus Arkku on merkittävä kulttuuriperintöpaikka, joka houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaa tutustumaan Bauhaus-koulun perintöön ja sen vaikutukseen moderniin taiteeseen ja designiin.

Virtuaalikierros

Bauhaus Archive on yksi Berliinin kuuluisimmista museoista. Sen arkkitehtuuri on ainutlaatuinen ja se tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua moderniin ja funktionaaliseen suunnitteluun. Jos et pääse itse vierailemaan museossa, voit kuitenkin tehdä virtuaalikierroksen sen verkkosivuilla. Virtuaalikierros tarjoaa kävijöille laajan katsauksen museon kokoelmiin ja näyttelyihin. Voit tutkia rakennuksen eri kerroksia ja huoneita sekä zoomata lähemmäs mielenkiintoisia esineitä ja taiteellisia teoksia. Virtuaalikierroksen avulla saat aitoa museokokemusta suoraan omalta kotisohvaltasi käsin, ja voit tutustua Bauhausin historiaan ja perintöön interaktiivisella ja viihdyttävällä tavalla.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Bauhaus Archive järjestää myös erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja niin aikuisille kuin lapsillekin. Museon ohjelmassa on esimerkiksi luentoja, työpajoja, opastettuja kierroksia ja taidenäyttelyitä. Näissä tapahtumissa ja aktiviteeteissa saat mahdollisuuden tutustua Bauhausin periaatteisiin, oppia uusia taitoja ja saada innoitusta modernin suunnittelun maailmasta. Voit esimerkiksi osallistua taidepajaan, jossa opit luomaan oman Bauhaus-tyylisen taideprojektin, tai kuunnella luentoa Bauhausin merkityksestä modernille arkkitehtuurille. Museon verkkosivuilta löydät ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista ja aktiviteeteista.

Opastus ja Koulutus

Bauhaus Archive tarjoaa myös opastuksia eri kielillä. Opastettu kierros museossa antaa sinulle syvällisemmän käsityksen Bauhausin historiasta ja sen vaikutuksesta moderneeseen taiteeseen ja suunnitteluun. Opastuksella saat lisätietoa näyttelyesineistä, arkkitehtuurista ja taiteellisista teoksista, ja opas jakaa kanssasi mielenkiintoisia tarinoita ja taustatietoa. Lisäksi museo järjestää erilaisia koulutusohjelmia, joissa voit syventää osaamistasi modernista suunnittelusta ja taiteesta. Koulutusohjelmat sopivat kaikenikäisille ja voit esimerkiksi osallistua Bauhausin mestarien pitämiin työpajoihin tai osallistua intensiivikurssille, jossa pääset tutustumaan syvemmin Bauhausin periaatteisiin ja tekniikoihin.

Museokauppa

Bauhaus Archive museossa on oma museokauppa, josta voi ostaa erilaisia design-tuotteita ja muistoesineitä. Museokaupasta löytyy laaja valikoima tuotteita, kuten koruja, kodin sisustustuotteita, julisteita ja kirjoja. Tuotteet ovat tyypillisesti modernin ja minimalistisen Bauhaus-tyylin mukaisia. Museokauppa on suosittu kohde niin museokävijöiden kuin design-harrastajienkin keskuudessa.

Kävijän opas

Bauhaus Archive museossa vieraillessa kannattaa ottaa mukaan kävijän opas. Opas sisältää tietoa museon näyttelyistä, taustatietoa Bauhaus-koulusta sekä tietoa museon arkkitehtuurista. Oppaasta löytyy myös kartta, joka auttaa vierailijaa suunnistamaan museossa. Kävijän opas on saatavilla useilla eri kielillä, joten se sopii hyvin myös kansainvälisille vierailijoille.

Aukioloajat ja liput

Bauhaus Archive museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin. Maanantaisin museo on suljettu. Arkisin museo on avoinna klo 10-18 ja viikonloppuisin klo 11-20. Liput museoon voi ostaa paikan päältä tai ennakkoon verkkosivuilta. Hinnat vaihtelevat riippuen näyttelystä ja vierailijan iästä. Museo tarjoaa myös erilaisia alennuksia, esimerkiksi opiskelijoille ja eläkeläisille. Lisätietoa lipuista ja aukioloajoista löytyy museon verkkosivuilta.

Yhteystiedot ja sijainti

Bauhaus Archive museon osoite on Klingelhöferstraße 14, 10785 Berlin, Saksa. Museo sijaitsee lähellä kuuluisaa Tiergartenin puistoa. Museoon pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä, kuten metrolla tai bussilla. Lähin metroasema on Nollendorfplatz, joka on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä museosta. Museon verkkosivuilta löytyy tarkempia ohjeita julkisilla liikkumiseen sekä tietoa pysäköintimahdollisuuksista. Museon yhteystiedot, kuten puhelinnumero ja sähköpostiosoite, voi myös löytää verkkosivuilta.