Julkinen liikenne Berliinissä on kerrassaan loistava. Yksityisautoilu on todella vähäistä, ja julkista liikennettä käyttääkin miljoonia matkustajia vuodessa. Berliinissä pääsee liikkumaan vuorokauden ympäri eri julkisen liikenteen muodoilla, ja liikenneyhteydet kattavat koko kaupungin. Niinpä taksin käyttämistä voisi luonnehtia jopa turhaksi.

Julkisen liikenteen hinnat ovat edulliset ja lipuissa löytyy monia eri vaihtoehtoja: on olemassa yhdensuuntaisia, lyhyen matkan lippuja sekä laajennuslippuja edellä mainittuihin. Turisteille parhaita vaihtoehtoja ovat ne liput, joilla saa matkustaa sielunsa kyllyydestä. Niitä on saatavilla yhdeksi sekä seitsemäksi päiväksi. Yhden päivän lipun voi ostaa myös maksimissaan viiden hengen ryhmälle. Alle kuusivuotiailta ei peritä lainkaan maksua. Myös mahtavalla Berlin Passilla pääsee matkustamaan ilmaiseksi.
Raitiovaunu
Raitiovaunuja kulkee lähinnä vain Berliinin itäpuolella. Niitä kuitenkin kulkee lyhyin väliajoin, myös öisin.

Metro
Metro on Berliinin suosituin liikkumismuoto, ja laaja rataverkosto takaa sen, että metrolla pääsee matkustamaan helposti ympäri kaupunkia. Metroja on sekä maanpäällisiä että maanalaisia.

Bussi
Berliinissä busseilla pääsee minne tahansa ja kaupungissa onkin jopa 1662 kilometriä bussilinjoja! Busseilla pääsee ihailemaan nähtävyyksiä maisemareiteillä matkustuksen lomassa ja niihin saa helposti myös lastenrattaat mukaan.

Taksi
Liikkuminen taksilla on Berliinissä halvempaa kuin Suomessa, ja mobiilisovellukset helpottavat taksin löytämistä. Berliinissä voi kokeilla myös harvinaisempaa vaihtoehtoa – pyörätaksia.

Pyöräily
Berliiniä kehutaan hyväksi paikaksi pyöräillä ja siksi kaupungista löytyykin useita pyörävuokraamoja. Vuokrat ovat edullisia, joten pyöräily on hyvä vaihtoehto esimerkiksi maisemien ihailuun omassa tahdissa.

Lautta
Lautat ovat Berliinin tarjoama erilainen ja mielenkiintoinen liikkumistapa. Lautoilla pääsee kulkemaan lähes jokaiseen turisteja kiinnostavaan paikkaan ja samalla näkee kaupungin kauniista näkökulmasta. Valitettavasti Berliinissä ei kuitenkaan ole montaa lauttareittiä.

Autoilu
Hyvä vaihtoehto Berliinissä liikkumiseen on myös auton vuokraaminen. Suurten välimatkojen kaupungissa auto on erityisen kätevä kapistus.


Kommentit

Liikkuminen — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>