Berliini sopii täydellisesti shoppailumatkaa halajavalle. Liikkeiden tarjonta on valtava ja jokaiselle löytyy jotakin. Berliinissä on myös paljon suosittuja ostosalueita, joissa kannattaa vierailla. Hyvä uutinen on myös se, että Berliinin hintataso on hieman Suomen vastaavaa matalampi.

Berliinissä ostosretkeä hinkuavalle ehdottomasti vierailun arvoinen paikka on KaDeWe eli Kaufhaus des Westens, joka on yksi Euroopan suurimmista tavarataloista. Seitsemänkerroksisesta tavaratalosta löytyy niin herkkuja kuin käsitöitäkin. Tavaratalo tunnetaan erityisesti sen erinomaisesta, laajasta herkkuvalikoimasta, jota pidetään suorestaan yhtenä Berliinin loistavimista nähtävyyksistä. Tavaratalosta löytyy myös merkkituotteita.

Kudamm eli Kufürstendamm on Berliinin ostoskaduista se suosituin. Kadulta lähtee myös useita pienempiä katuja, jotka ovat täynnä mielenkiintoisia putiikkeja. Myös maailmanlaajuisesti tunnetut merkit, esimerkiksi Yves Saint Laurent, pitävät majaansa tällä kadulla.

Kudammin lähellä sijaitsee myös suosittu ostoskatu Tauentzienstraße. Näiden katujen hienous on niiden tarjoamassa valikoimassa – luksusmerkkien lisäksi niiltä löytyy myös edullisempia ketjuliikkeitä, kuten H&M ja Zara. Myös KaDeWe sijaitsee Tauentzienstraßella.

Charlottenburgin kaupunginosassa, jossa myös yllä mainitut ostoskadut sijaitsevat, sijaitsee lisäksi käymisen arvoinen ostoskeskus Bikini Berlin. Bikini Berlin on omien sanojensakin mukaan korkealaatuinen ostoskeskus, tarkoin valittuine putiikkeineen. Keskuksessa toimii myös niin sanottuja pop up -yrityksiä. Bikini Berlinin katolla on puutarhamainen kattoterassi, josta avautuu näkymä suurimpaan eläintarhaan Berliinissä, Zoo Berliniin.

Mainio ostosalue Berliinissä on luonnollisesti myös Alexanderplatz. Alexanderplatzilla sijaitsee Galeria Kaufhof, suuri tavaratalo, jonka valikoimaan kuuluvat niin vaatteet, kosmetiikka kuin elintarvikkeetkin. Lähellä komeilee myös yksi Berliinin suurimmista ostoskeskuksista, Alexa. Alexalla on pinta-alaa jopa 50 000 neliötä, ja se jakautuu viiteen kerrokseen. Kauppoja löytyy laidasta laitaan – tunnetuimpien ketjuliikkeiden lisäksi siellä on pieniä, eri aloihin erikoistuneita kauppoja. Keskuksessa on myös useita ravintoloita.

Hyvin suosittuja ostospaikkoja Berliinissä ovat myös kirpputorit, joita kaupungista löytyykin lukuisia. Löytöjä voi tehdä vaikkapa Straße des 17. Junilla sijaitsevalla, Berliinin suurimmalla kirpputorilla.

Suosittuja ovat myös markkinat, joita järjestetään Berliinissä viikoittain. Berliinin kuuluisimmat markkinat ovat Gendarmenmarktin aukiolla pidettävät joulumarkkinat.

Suurin osa Berliinin kaupoista on sunnuntaisin kiinni. Pankkikortit (muut kuin saksalaiset) eivät välttämättä kelpaa kaikissa kaupoissa, mutta yleisimmät luottokortit (VISA, MasterCard, American Express ja Diners Club) hyväksytään huomattavasti paremmin. Muistathan kuitenkin pitää luottokortistasi hyvää huolta näiden turvaohjeiden mukaisesti. Berliinistä löytyy luonnollisesti hyvin pankkiautomaatteja, joista voi nostaa käteistä suoraan suomalaistileiltä.


Kommentit

Ostokset — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>