Zoo Berlin on eläinmääräisesti mitattuna maailman suurin eläintarha. Tämä Berliinin eläintarhoista tunnetuin kuuluu mittavimpien kategoriaan myös pinta-alaltaan, sillä hehtaareja tarhalla on huikeat 35. Tälle alueella mahtuukin 17 000 eläintä, 1500 eri lajin edustamia. Zoo Berliniä pidetään myös Euroopan vierailluimpana eläintarhana, ja vuonna 2013 kävijöitä oli peräti kolme miljoona.

Vuonna 1844 avattu Zoo Berlin on Saksan ensimmäinen eläintarha ja sillä on takanaan pitkä historia. Eläintarhan ensimmäiset asukkaat olivat kuningas Fredrik Vilhelm II:n lahjoittamia. Eläintarhan yhteyteen avattiin myös akvaario vuonna 1913.

Toisen maailmansodan aikana eläintarhan alue tuhoutui kokonaan ja vain 91 eläintä selviytyi. Sodan jälkeen eläintarhaa päätettiinkin vahvistaa rakentamalla sen lähelle torni, jonka oli tarkoitus torjua ilmaiskuja. Vuosia myöhemmin torni purettiin, ja Zoo Berlin laajensi tarhaansa. Tornin paikalla sijaitsee nykyään eläintarhan virtahepotalo.

Kun Zoo Berliniä ja akvaariota sodan tuhojen jälkeen ruvettiin kunnostamaan, siinä päätettiin käyttää uusinta tekniikkaa, jotta eläinten elinolosuhteet olisivat mahdollisimman luonnolliset. Sen ansiosta Zoo Berlinissä onkin saatu kasvatettua suojissaan harvinaisia eläinlajeja. Eläintarha tekee nykypäivänä tärkeää yhteistyötä monien tutkimuslaitosten, yliopistojen sekä muiden eläintarhojen kanssa. Zoo Berlin on myös mukana EEP-ohjelmissa, joilla suojellaan uhanalaisia eläinlajeja. Aikaisemmin maailmanlaajuisesti tunnettuja ja suosittuja eläimiä Zoo Berlinissä olivat Knut-jääkarhu ja Bao Bao-panda, joista aika on jo valitettavasti jättänyt.

Zoo Berlinissä pääsee näkemään elefantteja, pingviinejä, leijonia ja kaikkea siltä väliltä. Eläinten ruokintahetket ovat vierailijoiden keskuudessa erittäin suosittuja. Eläintarhasta löytyy kymmenen erilaista eläintaloa, ja niihin kuuluvat esimerkiksi sarvikuonojen ja petoeläinten talot. Koska eläimiä on erityisen paljon, mahtuu mukaan useita harvinaisiakin lajeja. Tällaisia ovat mm. okapi ja kapybara, toiselta nimeltään vesisika. Zoo Berlinissä on myös silityspuisto, jossa pääsee silittelemään esimerkiksi aaseja ja poneja.

Zoo Berlinin yhteydessä olevassa akvaariossa voi vierailla myös erikseen. Erikoisten kalojen ja haiden lisäksi näkemisen arvoisia akvaariossa ovat merihevoset, meduusat ja krokotiilit. Akvaariossa ei kuitenkaan asusta vain vedeneläviä – siellä pääsee näkemään myös liskoja, sammakoita, käärmeitä ja hämähäkkejä. Myös akvaariossa voi seurata eläinten ruokintaa.

Pääsyliput Zoo Berliniin maksavat aikuisilta 13 euroa ja 5-15 vuoden ikäisiltä lapsilta 6,50 euroa. Akvaarion hinnat ovat samat. Yhdistetyt pääsyliput sekä eläintarhaan että akvaarioon maksavat aikuisilta 20 euroa ja lapsilta 10 euroa. Jos liput ostetaan netistä, niiden haltija välttää jonotuksen ja kyseiset liput ovat voimassa kaksi vuotta.

Zoo Berlinissä on lastenhoitohuoneita sekä invavessoja. Nälän päästessä yllättämään sen voi taltuttaa tarhasta löytyvässä ravintolassa. Zoo Berlin on avoinna vuoden jokaisena päivänä, mutta jouluaattoisin se sulkee porttinsa hieman aiemmin. Eläintarhaan pääsee helposti julkisella liikenteellä.


Kommentit

Zoo Berlin — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>