Berliiniläisten perinnemakkara currywurst on huikean suosittu, ja se onkin saanut ikioman museon Berliiniin. Erikoisaiheinen Currywurst-museo herättää varmasti kaikkien mielenkiinnon ja sopii erityisen hyvin vierailukohteeksi myös lasten kanssa.

Suosittu currywurst -makkara sai alkunsa vuonna 1949 Herta Heuwerin toimesta. Currywurst-museossa pääsee tutustumaan tarkemmin kuuluisan makkaran syntymiseen ja sen historiaan. Museo on suunniteltu interaktiiviseksi eli siellä pääsee muun muassa kokeilemaan makkaran valmistusta virtuaalisesti sekä haistelemaan huumaavantuoksuisia mausteita. Museossa voi myös kuunnella currywurst-aiheisia lauluja ja katsoa aiheeseen liittyviä filminpätkiä. Currywurst-museosta löytyy tietenkin myös hauska, makkaran muotoinen sohva. Kierroksen voi kruunata, milläpä muullakaan, kuin currywurstilla, jota museon välipalapaikka tarjoaa monella eri tavalla höystettynä.

Liput Currywurst-museoon maksavat aikuisilta 11 euroa ja 6-14-vuotiailta 7 euroa. Alle 6-vuotiaat pääsevät sisälle ilmaiseksi. Jos haluaa maistaa makkaroita, voi ottaa yhdistelmälipun, johon kuuluu pääsymaksun lisäksi herkullinen menu. Tällaiset liput maksavat muutaman euroa enemmän. Berlin Passilla makkaramuseoon pääsee luonnollisesti alennettuun hintaan. Currywurst-museo on auki aamukymmenestä iltakuuteen, päivittäin. Juhlapäivinä aikataulussa voi olla poikkeuksia. Museo sijaitsee Berliinin keskustassa ja sinne pääsee kätevästi mm. metrolla ja bussilla.


Kommentit

Currywurst-museo — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>