Berliinissä vierailee paljon turisteja, ja koska kaupungissa on huikea määrä hotelleja, kilpailu asiakkaista on kovaa. Vaikka ennen Berliinin itäpuolta kuvailtiin huomattavasti halvemmaksi alueeksi, myös lännestä löytyy edullisia vaihtoehtoja. Vaikka jokin alue miellettäisiinkin hintavammaksi alueeksi, kannattaa kuitenkin rohkeasti tutkia tarjontaa, sillä varmasti tarjolla on muutakin kuin huippukallista majoitusta.

Vaikka Berliini on suuri kaupunki ja välimatkat ovat pitkät, Berliinissä on kuitenkin hyvä julkinen liikenne, joten hotellin sijainnilla ei sinällään ole väliä. Jokainen kaupunginosa on kuin oma maailmansa, ja nähtävyyksiä ja tekemistä onkin ripoteltu joka puolelle. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, että hotellin lähellä on metroasema, jonka kautta kulkee monia linjoja. Berlin Pass on ehdottomasti tutustumisen ja valitsemisen arvoinen, sillä se tekee myös julkisella liikenteellä liikkumisesta helpompaa ja halvempaa.

Berliinin hotellien hintataso vaihtelee parista kympistä muutamaan sataan euroon. Halvimmat majapaikat ovat yleensä hostelleja, joissa jaetaan huone ja/tai kylpyhuone muiden kanssa. Hostelleista löytyy usein myös huoneita omalla kylpyhuoneella, ja ne ovat yleensä halvempia kuin tavallisten hotellien huoneet. Halpaa majoitusta etsivän ei siis kannata heti tyrmätä hostelleja.

Varteenotettava vaihtoehto ovat tietenkin myös huoneistot, jotka sopivat erityisen hyvin perheille. Huoneistot ovat melko edullisia ja niistä löytyy aina oma varusteltu keittiö. Tavallisista hotellihuoneista ne eivät eroa oikeastaan muuten kuin koon ja varustelun puolesta. Usein hotelleistakin löytyy perhehuoneita, jotka on varusteltu jonkinlaisella minikeittiöllä.

Shoppailulomaa ajatellen berliiniläisen hotellin voisi etsiä Charlottenburgin kaupunginosasta. Tässä kaupunginosassa sijaitsevalta Breitscheidplatzin aukiolta lähtevät nimittäin suositut ostoskadut Kurfürstendamm eli Kudamm ja Tauentzienstraße. Viimeksi mainitulla sijaitsee myös suosittu tavaratalo Kaufhaus des Westens eli KaDeWe. Charlottenburgin kaupunginosassa sijaitsevat myös eläintarha Zoo Berlin ja Banhof Zoon rautatieasema.

Yöelämää Berliinistä löytyy joka puolelta. Hyviä vaihtoehtoja biletyslomaa etsiville ovat mm. Mitte ja Friedrichshain ja niiden hotellit. Friedrichshainissa sijaitsee Matrix, yksi Berliinin suurimmista yökerhoista, jossa odottaa jopa seitsemän sykähdyttävää tanssilattiaa. Hyvä kohde on myös Simon-Dach-Straßen katu, joka on täynnä pubeja. Mittestä puolestaan löytyy King Kong Klub, joka on tunnettu halvoista juomistaan, ja 2BE Club, jonka teemana ovat hiphop ja rnb. Mitte sopii myös muille kuin yöeläimille, sillä sen alueella on paljon suosittuja nähtävyyksiä, kuten Brandenburgin portti, Museosaari ja Berliinin pääkatu Unter den Linden. Myös Berliinin historiallinen keskusta sijaitsee tällä alueella.

Lapsiperheille hotelleja ja tekemistä Berliinistä löytyy alueelta kuin alueelta. Ehkä sopivimpia ovat kuitenkin Kreuzberg ja Charlottenburg. Myös Mitte ja Prenzlauer Berg ovat suosittuja alueita, mutta ne ovat melko ruuhkaisia.

Halpa hotelli Berliinistä löytyy helpoiten hotellihakusivuilta. Sivustoilla hotellien haku eri kriteereillä on helppoa ja samalla voit tarkistaa muiden vierailijoiden kirjoittamat arvostelut.

Hotellivaraukset maksetaan netissä luottokortilla. Jollei sinulla vielä sellaista ole, kenties on aika verrata yleisimpiä luottokortteja ja valita niistä se itsellesi sopivin. Luottokortilla maksaminen on turvallinen maksutapa, sillä luotokorttiyhtiö on viime kädessä korvausvelvollinen esimerkiksi hotellin mennessä konkurssiin.


Kommentit

Hotellit — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>