Lauttamatkat ovat varmasti Berliinissä se viehättävin liikkumismuoto. Lauttoja kulkee lyhyin väliajoin, mutta reittejä ei ole kovinkaan montaa. Berliinissä liikennöi kaupungin omia lauttoja vain kuudella eri reitillä ja valitettavasti melko kaukana suosituimmista turistikohteista. Lautta voi kuitenkin olla hyvä valinta esimerkiksi silloin, kun halutaan matkata jollekin kaupungin rannoista. Yksi reitti nimittäin kulkee suositulle berliiniläiselle hiekkarannalle, Wannseelle. Berliinin lautoilla pääsee myös lähikaupunki Potsdamiin.

Lisäksi Berliinissä on yksityisten yhtiöiden lauttoja. Useat eri yhtiöt tarjoavat turisteille myös jokilaivaristeilyjä Spreejoella. Reitit jokea pitkin ovat käytännössä samoja, mutta niiden hinta, kesto ja pituus vaihtelevat. Luonnollisesti myös lauttamatkojen alku- ja loppumispisteet vaihtelevat yhtiöittäin. Jokilaivaristeilyjen hinta on yleensä kymmenestä eurosta ylöspäin, mutta esimerkiksi Berlin Passin omistajat pääsevät lautan kyytiin ilman erillistä maksua.


Kommentit

Lautta — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>