Historia ja tausta

Museum Berggruen on yksi Berliinin arvostetuimmista taide- ja kulttuurimuseoista. Se sijaitsee kauniissa Charlottenburgin linna-alueella Länsi-Berliinissä. Museo perustettiin vuonna 2001 kuuluisan taiteenharrastajan, taidemyyjän ja filantroopin Heinz Berggruenin kunniaksi. Heinz Berggruen keräsi pitkän uransa aikana laajan taidekokoelman, joka koostuu muun muassa Pablo Picasson, Henri Matisse’n ja Alberto Giacomettin teoksista.

Heinz Berggruen syntyi vuonna 1914 Berliinissä, mutta joutui poistumaan maasta natsihallinnon aikana juutalaisen taustansa vuoksi. Hän asui pitkään Ranskassa ja myi siellä taidetta menestyksekkäästi. Berggruenin koko elämän ajan taide oli hänelle intohimo ja hän halusi jakaa sen kaikkien kanssa. Hän päätti palauttaa osan kokoelmastaan entiseen kotimaahansa ja lahjoitti yli 100 teosta Berliinille.

Kokoelmat ja näyttelyt

Museum Berggruenin kokoelma on yksi merkittävimmistä 1900-luvun modernin taiteen kokoelmista maailmassa. Se koostuu pääasiassa taiteilija Pablo Picasson teoksista, joiden joukossa on niin maalauksia, veistoksia kuin piirustuksiakin. Museossa on myös laajasti nähtävillä muiden taiteilijoiden teoksia, kuten Henri Matissea ja Alberto Giacomettia.

Museum Berggruenin näyttelyt vaihtelevat säännöllisesti ja sisältävät myös erikoisnäyttelyitä ja teemallisia näyttelyitä. Museossa järjestetään myös tapahtumia, luentoja ja työpajoja, jotka antavat kävijöille mahdollisuuden syventyä taiteen maailmaan.

Museon tarina

Museum Berggruenin perustaminen oli monivaiheinen prosessi. Heinz Berggruen alkoi suunnitella taidekokoelmansa palauttamista Berliiniin jo 1980-luvulla. Hän halusi taiteen tavoittavan mahdollisimman suuren yleisön ja siksi päätti lahjoittaa kokoelmansa kaupungille.

Museon rakentaminen alkoi vuonna 1996 samalle alueelle, missä Charlottenburgin linna sijaitsee. Rakennus valmistui viidessä vuodessa ja museo avattiin yleisölle vuonna 2001. Siitä lähtien Museum Berggruen on ollut yksi Berliinin suosituimmista turistinähtävyyksistä.

Museum Berggruenin tavoitteena on edistää modernin taiteen tuntemusta ja taidekasvatusta yleisön keskuudessa. Museo tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua taiteen mestariteoksiin ja nauttia modernin taiteen kauneudesta.

Virtuaalikierros

Museum Berggruen sijaitsee Berliinissä ja on yksi kaupungin tunnetuimmista moderneista taiteen museoista. Museum Berggruenin virtuaalikierros tarjoaa mahdollisuuden tutustua museon kokoelmiin ja näyttelyihin missä ja milloin tahansa. Virtuaalikierroksen avulla voit tutustua museon taideteoksiin interaktiivisesti ja syventyä taiteeseen oman aikataulusi mukaan.

Virtuaalikierroksen avulla voit tutustua museon eri kokoelmiin, kuten Pablo Picasson ja Alberto Giacomettin teoksiin. Voit zoomata kunkin teoksen yksityiskohtiin ja lukea taiteilijan taustasta ja teoksen merkityksestä. Virtuaalikierros mahdollistaa myös eri näkökulmien katsomisen, mikä antaa sinulle mahdollisuuden tutustua taiteeseen kuten olisit itse museossa paikan päällä.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Museum Berggruen järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat mahdollisuuden syventyä taiteen maailmaan ja oppia lisää taiteilijoista ja heidän teoksistaan. Museon tapahtumakalenterista löydät esimerkiksi luentoja, keskustelutilaisuuksia, työpajoja ja opastettuja kierroksia.

Tapahtumissa ja aktiviteeteissa voit kuulla taiteilijoista ja taiteen historiasta asiantuntijoiden johdolla. Voit myös osallistua työpajoihin, joissa saat itse kokeilla erilaisia taiteen tekemisen menetelmiä ja oppia uutta taiteen tekemisestä. Museon tapahtumista ja aktiviteeteista saat erilaisia näkökulmia ja lähestymistapoja taiteen maailmaan.

Opastus ja Koulutus

Museum Berggruen tarjoaa myös opastusta ja koulutusta eri ryhmille ja oppilaitoksille. Museo tarjoaa opastettuja kierroksia eri kielillä ja eri kohderyhmille, kuten lapsille, nuorille ja aikuisille. Opastuksilla saat syvällistä tietoa museon kokoelmista ja näyttelyistä sekä taiteilijoista.

Koululaisille ja oppilaitoksille museo tarjoaa opetusmateriaalia ja koulutusohjelmia, jotka tukevat oppilaiden oppimista ja kehittymistä eri taiteen muodoissa. Koulutusohjelmat antavat oppilaille mahdollisuuden tutustua taiteilijoiden työtapoihin ja taiteen tekemisen prosesseihin. Museon opastukset ja koulutusohjelmat tarjoavat unohtumattoman elämyksen ja uutta tietoa taiteen maailmaan.

Museokauppa

Museum Berggruenin museokaupasta löydät laajan valikoiman taiteeseen liittyviä tuotteita. Voit ostaa sieltä esimerkiksi julisteita, taidekirjoja, postikortteja, keramiikkaa ja muita design-tuotteita. Museokauppa tarjoaa myös koruja, lahjoja ja muita mielenkiintoisia esineitä, jotka liittyvät museon kokoelmiin. Saatavilla on myös lapsille suunnattuja tuotteita, kuten värityskirjoja ja pelejä. Museokaupan yhteydessä on myös kahvila, josta voi ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa.

Kävijän Opas

Museum Berggruenilla on saatavilla ilmaisia kävijän oppaita eri kielillä. Oppaasta löydät tietoa museon kokoelmista ja taiteilijoista, joiden töitä siellä on esillä. Opas auttaa sinua hahmottamaan näyttelyn kokonaisuutta ja ymmärtämään teosten merkityksiä paremmin. Voit käyttää opasta myös kierroksella, jossa oppaasta löytyy tietoa jokaisesta näyttelyn teoksesta. Museossa järjestetään myös opastettuja kierroksia, joilla ammattitaitoiset oppaat syventyvät taiteilijoiden elämäntarinoihin ja käsittelevät teosten taustoja yksityiskohtaisemmin.

Aukioloajat ja Liput

Museum Berggruenin aukioloajat vaihtelevat kausittain. Museo on yleensä avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10.00–18.00. Museo on suljettu maanantaisin ja tietyin juhlapyhinä. Lipun hintaan sisältyy pääsy sekä museon pysyvään näyttelyyn että vaihtuviin näyttelyihin. Museoon on mahdollista ostaa myös opastuksia, joiden hinnat vaihtelevat ryhmäkoon ja oppaan määrän mukaan. Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Sijainti

Museum Berggruen sijaitsee lähellä Charlottenburgin linnaa Berliinissä. Museo on osa Neuer Museumin monipuolista taidekeskusta, johon kuuluu myös muun muassa Scharf-Gerstenberg -museo ja Käthe Kollwitz -museo. Museon läheisyydessä on useita ravintoloita ja kauppoja, joten päivän voi helposti viettää tutustumalla alueen muihin nähtävyyksiin ja nauttia paikallisesta ruoasta ja ostosten teosta. Museoon on helppo päästä julkisilla kulkuvälineillä, ja lähistöllä on myös parkkipaikkoja niille, jotka saapuvat omalla autolla.