Historia ja Tausta

Berliinin Luonnonhistorian museo on yksi maailman suurimmista ja merkittävimmistä luonnonhistorian museoista. Se sijaitsee Berliinin Keski-Berlinin alueella ja on perustettu vuonna 1810. Museo on alun perin perustettu keisari Wilhelmin I toimesta, ja sen ensisijainen tarkoitus oli toimia tutkimuslaitoksena ja kokoelman säilyttäjänä. Museo on edelleen yksi tärkeimmistä valtion tutkimuslaitoksista Saksassa.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Museon kokoelmat ovat valtavat ja monipuoliset. Ne sisältävät yli 30 miljoonaa esinettä, jotka kattavat eri aikakaudet ja alueet maapallolla. Kokoelmista löytyy yli 270 000 näytettä eläimistä, 500 000 näytettä kasveista, 270 000 mineraalia sekä laaja kokoelma fossiileja ja arkeologisia löytöjä. Lisäksi museossa on erityisesti lapsille suunnattu näyttely, joka esittelee luonnon monimuotoisuutta interaktiivisella ja hauskoilla näyttelyillä.

Museon näyttelyt tarjoavat vierailijoille laajan kirjon erilaisia aiheita. Esillä on muun muassa näyttelyitä dinosauruksista, aavikoista, valaiden elämästä sekä ihmiskehon ja maapallon historiasta. Näyttelyt on toteutettu interaktiivisesti ja käyttävät modernia tekniikkaa, kuten virtuaalitodellisuutta ja kosketusnäyttöjä. Museon tavoitteena on tarjota vierailijoilleen unohtumaton kokemus ja lisätä ymmärrystä luonnosta ja sen monimuotoisuudesta.

Museon Tarina

Berliinin Luonnonhistorian museo on historiansa aikana kokenut monia haasteita ja muutoksia. Toisen maailmansodan aikana museo kärsi suuria vahinkoja pommitusten seurauksena, ja suuri osa sen kokoelmista tuhoutui tai hävisi. Museo kuitenkin pyrki nopeasti toipumaan ja rakentamaan uudelleen kokoelmansa.

Nykyään Berliinin Luonnonhistorian museo on yksi maailman johtavista luonnonhistoriallisista museoista. Se houkuttelee vuosittain satojatuhansia vierailijoita eri puolilta maailmaa, joita kiinnostaa tutkia ja oppia enemmän maailman luonnon monimuotoisuudesta. Museo tekee myös tärkeää työtä tutkimuksen ja koulutuksen alalla, joka auttaa lisäämään tietoisuutta ja ymmärrystä luonnosta ja sen suojelemisesta tuleville sukupolville.Luonnonhistorian museo Berliini

Luonnonhistorian museo Berliini

Virtuaalikierros

Luonnonhistorian museo Berliinissä tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tehdä virtuaalikierroksen museossa. Tämä on erinomainen vaihtoehto niille, jotka eivät pääse fyysisesti museoon paikan päälle. Virtuaalikierroksen avulla voit tutkia museon näyttelyitä ja tutustua erilaisiin eläinlajeihin ympäri maailmaa. Sinulla on mahdollisuus zoomata lähelle ja kauas esineitä ja nähdä yksityiskohtia, joita et välttämättä huomaisi tavallisella vierailulla. Virtuaalikierros on kätevä tapa kokea museon tarjoamat näyttelyt ja opastus verkossa.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Luonnonhistorian museo Berliinissä järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat vierailijoille interaktiivisia kokemuksia. Museossa voi esimerkiksi järjestää lasten syntymäpäiväjuhlia, joissa lapset voivat osallistua erilaisiin toimintoihin ja oppia samalla uutta luonnosta. Museo järjestää myös teemapäiviä ja erikoisnäyttelyitä, joissa keskitytään tiettyihin aiheisiin tai eläinlajeihin. Tällaiset tapahtumat ja aktiviteetit tekevät museosta elämyksellisen ja antavat vierailijoille mahdollisuuden oppia uutta luonnosta hauskalla ja interaktiivisella tavalla.

Opastus ja Koulutus

Luonnonhistorian museo Berliinissä tarjoaa myös opastettuja kierroksia ja koulutusohjelmia eri ikäryhmille. Opastetuilla kierroksilla asiantuntevat oppaat johdattavat vierailijat museon näyttelyiden läpi ja tarjoavat tietoa eri eläinlajeista ja luonnontieteellisistä aiheista. Koulupäiville ja opiskeluryhmille museossa on tarjolla erilaisia oppimateriaaleja ja -ohjelmia, jotka tukevat opetussuunnitelman tavoitteita ja auttavat oppilaita oppimaan uutta luonnosta. Museossa järjestetään myös työpajoja, seminaareja ja luentoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden syvällisempään oppimiseen ja keskusteluun luontoon liittyvistä aiheista.


Museokauppa

Luonnonhistorian museon museokauppa tarjoaa laajan valikoiman tuotteita kaikenikäisille vieraille. Kaupasta löytyy muun muassa matkamuistoja, kirjoja, leluja ja koriste-esineitä, joilla voi tuoda pienen palan museota myös kotiin. Museokaupassa on myös laaja valikoima oppimateriaalia ja tieteellisiä julkaisuja. Kauppaan on vapaa pääsy, joten voit käydä tutustumassa valikoimaan myös ilman pääsylippua museoon.

Kävijän Opas

Luonnonhistorian museossa on tarjolla kävijän opas, joka sisältää hyödyllistä tietoa näyttelyistä, museon historiasta ja näyttelyiden takana olevasta tutkimuksesta. Oppaasta voi lukea myös vinkkejä näyttelyiden parhaista kohokohdista ja opastetuista kierroksista. Opas on saatavilla museon infotiskiltä veloituksetta ja se tarjoaa erinomaisen tavan syventyä museokokemukseen.

Aukioloajat ja Liput

Luonnonhistorian museo on avoinna ympäri vuoden, ja sen aukioloajat vaihtelevat hieman sesongin mukaan. Museo on yleisölle avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 10.00 – 18.00. Lisäksi museolla järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, joiden aukioloajat voivat olla poikkeavia. Museoon on mahdollista ostaa lippu joko paikan päällä tai etukäteen verkkosivujen kautta. Lippujen hinnat vaihtelevat, mutta museo tarjoaa myös alennuksia esimerkiksi opiskelijoille, seniorikansalaisille ja lapsiperheille. Museossa on myös mahdollista ostaa kausikortteja, jotka tarjoavat pääsyn museoon rajattoman määrän kertoja vuoden aikana.

Sijainti

Berliinin Luonnonhistorian museo sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa. Museo löytyy Invalidenparkin vierestä, ja sen osoite on Invalidenstrasse 43, 10115 Berlin. Museoon on helppo saapua julkisilla kulkuneuvoilla, ja lähistöllä on useita pysäköintialueita, jos saavut museoon omalla autolla. Museon lähellä sijaitsee myös useita muita nähtävyyksiä ja ravintoloita, joten museovierailun voi yhdistää helposti muihin aktiviteetteihin Berliinissä.