Berliini on suurien etäisyyksien kaupunki, jossa tarvitsee jonkin kulkuneuvon eri kohteiden välillä liikkumiseen. Julkinen liikenne toimii hyvin, mutta omatoimiselle matkaajalle auton vuokraaminen on myös erinomainen vaihtoehto siirtyä Berliinissä paikasta toiseen.

Vaikka Berliinissä liikennettä ja ruuhkia esiintyy paljon, siellä ei hirveästi harrasteta yksityisautoilua. Kaupunki on jaettu erilaisiin ympäristövyöhykkeisiin, joissa saa ajaa ja pysäköidä vain tietyn päästöluokan autoilla. Kaupungin keskustaan ei ole asiaa muilla kuin vähäpäästöisimmillä autoilla, ja rikkomuksesta seuraakin 40 euron sakko. Auton tuulilasiin kiinnitetään tarra, jonka väri kertoo mihin päästöluokkaan auto kuuluu. Jos matkaat Suomesta omalla autolla Saksaan, voit hankkia tarran Autoliiton nettisivuilta.

Autovuokraamoita löytyy Berliinin lentokentiltä useita, ja niistä voi tehdä varauksen etukäteen. Useimmilla on jopa suomenkieliset nettisivut, esimerkkeinä mainitkaamme Sixt, Hertz, Europcar ja Avis . Berliinissä auton vuokraamiseen ja autolla ajamiseen tarvitaan luonnollisesti ajokortti.

Sanomattakin on selvää, että auton rattiin ei hypätä alkoholin vakuutuksen alaisena, ja Saksassa tämä raja on 0,5 promillea. Liikenne on, kuten Suomessakin, oikeanpuoleista, mutta säännöistä ja liikennejärjestelyistä kannattaa ottaa selvää etukäteen. Yleinen nopeusrajoitus kaupunkialueilla on 50 km/h, ellei toisin ole mainittu. Kaupunkimoottoriteillä yleinen nopeusrajoitus on 80 km/h.


Kommentit

Autoilu — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>