Berliinin bussiliikennettä hoitaa kaupungin omistama liikelaitos BVG. Sen bussireitit vievät niihinkin kaupunginosiin, joihin muut julkiset kulkuvälineet eivät kulje. Bussilla matkustaminen on Berliinissä suosittua, ja matkustajamäärä yltää jopa 350 miljoonaan vuodessa.

Kaupunki on jaettu vyöhykkeisiin A, B ja C. Niille voi tarpeen mukaan ostaa yhdistelmälippuja AB, BC tai ABC, ja samoilla lipuilla voi kulkea kaikissa julkisissa kulkuvälineissä. Lippuja voi ostaa kertalippuina, päivälippuina tai pidemmälle ajalle. Hinta vaihtelee lipputyypin ja vyöhykkeiden mukaan. Lippuja voi ostaa lehtikioskeilta, aseman lippuautomaateista tai BVG:n ”FarhInfo Plus”-mobiiliapplikaatiolla, jolloin maksajan oma kännykkä toimii matkalippuna. Myös joillain turistikorteilla kuten Berlin Passilla pääsee matkustamaan bussilla sekä muilla julkisilla kulkuvälineillä ilman erillistä maksua.

Berliinissä bussilinjat jaotellaan normaaleihin busseihin, MetroBusseihin, ExpressBusseihin ja yöbusseihin, joten matkustamaan pääsee ympäri vuorokauden. Bussilinjoilla 100 ja 200 ajaa kaksikerroksisia maisemabusseja, jotka kiertävät eri turistinähtävyyksien kautta. Ne ovat kuitenkin joukkoliikenteen reittibusseja, joten selostettua opastusta ei ole. Opastettuja turistikierroksia ajavat useat yksityiset yhtiöt.

Useimmat linjat ovat kolminumeroisia, mutta pikalinjat kuten Express (jolla pääsee kulkemaan esim. lentokentälle) on merkitty kahdella numerolla tai numeron edessä on X-kirjain. Bussipysäkit tunnistaa kaupungilla keltaisella pohjalla olevasta vihreästä H-kirjaimesta. Berliinin päälinja-autoasema ZOB sijaitsee Charlottenburg-Wilmersdorfissa.


Kommentit

Bussi — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>