Lyhyen matkan päässä Berliinistä sijaitsee ainutlaatuinen Tropical Islands -teemapuisto. Uskomattoman suuren kuvun alla odottava trooppinen teemapuisto sisältää 66 000 neliön verran hauskuutta.

Tropical Sea -alue on 200 metrin mittainen hiekkaranta. Kupu hiekkarannan kohdalla on läpinäkyvä, joten aurinkoisena päivänä paikka vaikuttaa aivan oikealta aurinkorannalta. Rannan tuntumassa taaperoille on oma kahluuallas ja hieman suuremmille lapsille vesilelujen lisäksi laiva, josta voi laskea liukumäkeä pitkin veteen. Tropical Islandsissa on lapsille myös oma leikkialue, josta löytyy trampoliineja, miniautoja ja törmäilyveneitä.

Laguunissa vesi on tavallisia altaita lämpimämpää ja siellä on vesiputous, liukumäkiä sekä pyörteitä. Iltaisin rentoutumiseen täydellisessä laguunissa on tunnelmavalaistus, mikä sopii etenkin romanttisiin hetkiin.

Hurjapäille Tropical Islands tarjoaa vesiliukumäkitornin. Torni on 27 metriä korkea ja siinä on neljä liukumäkeä. Vauhtia kaipaaville sopii erityisesti sininen liukumäki, jonka kerrotaan tarjoavan jopa 70 km/h vauhdikkaan laskuelämyksen.

Lisäksi Tropical Islandsissa on oikea sademetsä. Sademetsällä on kokoa hurjat 10 000 neliötä ja sitä ylläpidetään luonnollisin keinoin, mm. hyönteisten avulla. Sademetsässä asuu myös flamingoja, fasaaneja ja muita eläimiä. Eläimet tosin ovat villejä, joten niiden lähestyminen on kiellettyä. Sademetsässä kukoistavat myös monet harvinaiset kasvilajit.

Trooppisesta kylästä puolestaan löytyy ravintoloita, kahviloita ja majoituksia. Kylän rakennukset on rakennettu mm. Thaimaan, Balin, Samoan ja Balin perinteiseen tyyliin, ja ne tuovatkin ihastuttavan eksoottista vaihtelua saksalaiselle arkkitehtuurille.

Jännittävää tekemistä vesileikkien lomassa on esimerkiksi lentäminen oikeiden kuumailmapallojen tapaisilla palloilla. Palloilla pääsee katsomaan Tropical Islandsia yläilmoista, 22-60 metrin korkeudesta. Voit valita vapaasti joko leijuvan pallon, johon mahtuu koko perhe, tai lieassa olevan pallon, johon pääsee kerrallaan kaksi henkilöä. Palvelu on lisämaksullinen.

Tropical Islandsista löytyy myös minigolf, ensiapupiste, tupakointialue sekä erillinen ostosalue. Trooppinen minigolfrata omaa 18 aitoa viheriötä, joilla koko perhe voi kokeilla taitojaan.

Sauna- ja kylpyläosastolla voi ottaa kauneushoitoja, hierontoja ja rentoutua useissa erilaisissa saunoissa. Haluatko esimerkiksi koekilla hunaja- ja suklaasaunaa tai kultakuorintaa? Osastolla on myös hyvin varustettu kuntosali.

Tropical Islandsissa voi yöpyä hotellihuoneissa, telttailemalla tai lomakylässä, joka sijaitsee muutaman minuutin matkan päässä. Majoitus tosin on melko hintavaa – teltan hinnalla saa nimittäin muualla Berliinissä jo hotellihuoneen. Mikäli lompakossa on tuohta tai kortilla katetta, voi esimerkiksi trooppisessa kylässä majoittautuminen olla hintansa arvoinen kokemus. Paikasta löytyy myös isompia asuntokokonaisuuksia ja lomakylässä on taloja, joihin isompikin perhe mahtuu mukavasti.

19 tuntia voimassa olevat päiväliput Tropical Islandsiin maksavat aikuisilta 36 euroa ja lapsilta 28,50 euroa. Päiväliput Tropical Islandsiin + sauna- ja kylpyläosastolle maksavat aikuisilta 44 euroa ja lapsilta 34 euroa. Saatavilla on myös halvempia, neljän tunnin lippuja, jolloin paikkaan pitää kirjautua tietyn ajan puitteissa. Ajankohdasta riippuen halvempien lippujen hinnaksi tulee aikuisilta 10-24,50 euroa. Mikäli paikassa viivytään kauemmin kuin lipun salliman ajan, veloitetaan siitä lisämaksu tunneittain. Alle viisivuotiaat pääsevät Tropical Islandsiin ja sen saunaosastolle ilmaiseksi.

Tropical Islands on avoinna viikon jokaisena päivänä kello 9-24. Tropical Islands on auki myös juhlapäivinä, lukuun ottamatta jouluaattoa.

Tropical Islandsiin pääsee auton lisäksi lähijunalla. Esimerkiksi Brand -asemalta kulkee ilmainen bussi suoraan Tropical Islandsin ovelle.


Kommentit

Tropical Islands — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>