Berliini on sekä historian että kulttuurin keskus, mutta se on myös loistava paikka ostosten tekemiseen. Kaupungista löytyy valtava määrä ostoskeskuksia, jotka tarjoavat monipuoliset ostosmahdollisuudet jokaiseen makuun.

Yksi Berliinin suosituimmista ostoskeskuksista on KaDeWe, eli Kaufhaus des Westens. Tämä valtava tavaratalo sijaitsee Kurfürstendammin varrella ja on yksi maailman suurimmista tavarataloista. KaDeWesta löytyy laaja valikoima muotia, kosmetiikkaa, sisustustavaroita sekä herkullinen elintarvikeosasto, joka tarjoaa mitä herkullisimpia herkkuja ympäri maailman.

Toinen suosittu ostoskeskus on Mall of Berlin, joka on sijainniltaan erittäin kätevästi lähellä Berliinin päärautatieasemaa. Täällä on yli 300 erilaista liikettä, joten jokainen varmasti löytää jotain mielenkiintoista ostettavaa. Mall of Berlin tarjoaa myös monipuolisen valikoiman ravintoloita ja kahviloita, joten ostosreissun ohella voi nauttia myös herkullisen aterian.

Forumin ostoskeskus on taas mainio paikka shoppailuun, kun haluaa yhdistää sen kulttuurinähtävyyksien ihailuun. Forumin vieressä sijaitsee Berliinin tunnetuin nähtävyys, Brandenburgin portti, joten täällä voi tehdä ostoksia samalla kun ihailee Berliinin historiallisia maisemia.

Lisäksi Berliinistä löytyy useita muita ostoskeskuksia, kuten Alexa, Bikini Berlin ja Potsdamer Platz Arkaden. Näissä kaikissa on tarjolla laaja valikoima eri liikkeitä, ja ne tarjoavat loistavia mahdollisuuksia ostosten tekemiseen.

Berliinin ostoskeskukset tarjoavat siis loistavia ostosmahdollisuuksia kaikille, oli sitten kiinnostunut muodista, ruoasta, elektroniikasta tai sisustustuotteista. Kauppakeskusten monipuolisten valikoimien ja helpon saatavuuden ansiosta Berliinissä on helppo nauttia ostosten tekemisestä ja löytää juuri haluamansa tuotteet.

 1. KaDeWe on yksi maailman suurimmista tavarataloista ja tarjoaa laajan valikoiman luksusmerkkejä ja muotivaatteita. Se sijaitsee Länsi-Berliinissä ja on suosittu ostoskohde turistien keskuudessa.
 2. Mall of Berlin on moderni ostoskeskus, joka sijaitsee Potsdamer Platzin läheisyydessä. Sieltä löytyy yli 250 kauppaa, ravintolaa ja viihdetarjontaa. Ostoskeskus on suosittu erityisesti nuorten keskuudessa.
 3. Alexa on suuri ostoskeskus Berliinin keskustassa lähellä Alexanderplatzia. Se tarjoaa laajan valikoiman kauppoja ja ravintoloita eri hintaluokissa. Ostoskeskus on helposti saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla.
 4. Europa-Center on Berliinin toiseksi vanhin ostoskeskus. Se sijaitsee aivan Gedächtniskirchen läheisyydessä, jossa myös on suosittu nähtävyys, Berliinin kirkko. Europa-Centeristä löytyy paljon erilaisia kauppoja sekä ravintoloita.
 5. Gropius Passagen on suuri ostoskeskus Neuköllnin kaupunginosassa. Se tarjoaa laajan valikoiman kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Ostoskeskus on erityisesti suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa.
 6. Potsdamer Platz Arkaden sijaitsee Potsdamer Platzin yhteydessä ja tarjoaa laajan valikoiman kauppoja, ravintoloita ja elokuvateattereita. Ostoskeskus on suosittu kaupunginosan asukkaiden ja turistien keskuudessa.
 7. Boulevard Berlin on moderni ostoskeskus, joka sijaitsee Steglitzin kaupunginosassa. Se tarjoaa laajan valikoiman muotikauppoja, viihdettä ja ruokapaikkoja. Ostoskeskus on suosittu paikka shoppailijoiden keskuudessa.
 8. Das Schloss on historiallinen linna, jossa sijaitsee nykyään useita liikkeitä ja ravintoloita. Se sijaitsee Charlottenburgin kaupunginosassa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia ostoksista upeissa historiallisissa puitteissa.
 9. LP12 Mall of Berlin on yksi Berliinin suurimmista ostoskeskuksista. Sieltä löytyy yli 300 kauppaa, ravintolaa ja viihdetarjontaa. LP12 Mall of Berlin sijaitsee lähellä Potsdamer Platzia ja on suosittu kohde shoppailijoille.
 10. East Side Mall on uusi ostoskeskus Friedrichshainin kaupunginosassa. Siitä löytyy yli 170 kauppaa, ravintolaa ja viihdevaihtoehtoja. East Side Mall on suosittu erityisesti nuorten keskuudessa.
 11. Berlin Hauptbahnhof on Berliinin päärautatieaseman yhteydessä sijaitseva ostoskeskus. Sieltä löytyy laaja valikoima kauppoja, ravintoloita ja palveluja. Ostoskeskus on kätevä paikka tehdä ostoksia heti junamatkan jälkeen.
 12. Friedrichstraße Galerie on moderni ostoskeskus, joka sijaitsee Friedrichstraßen alueella, lähellä Checkpoint Charliea. Se tarjoaa laajan valikoiman kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Ostoskeskus on suosittu paikka niin paikallisten asukkaiden kuin turistienkin keskuudessa.

Berliini on mahtava ostoskaupunki, ja sen lukuisat ostoskeskukset tarjoavat erinomaiset puitteet shoppailun ihailijoille. Tämä artikkeli on antanut sinulle kattavan kuvan Berliinin ostoskeskuksista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista.

Olemme esitelleet sinulle monipuolisen valikoiman ostoskeskuksia eri alueilla Berliinissä. Voit nauttia kaupungin perinteisemmästä ostoskauppakulttuurista Kurfürstendammin alueella, jossa löydät niin tunnettujen muotitalojen liikkeet kuin pienempiä putiikkeja. Ostoskeskukset, kuten KaDeWe ja Bikini Berlin, tarjoavat upeita ostoskokemuksia ja runsaasti vaihtoehtoja kaikille budjeteille.

Prenzlauer Bergin alueella sijaitsevat vintage- ja design-liikkeet houkuttelevat shoppailijoita, jotka etsivät uniikkeja löytöjä. Friedrichshainissa puolestaan voit tutustua alueen nuorekkaaseen ja vaihtoehtoiseen shoppailukulttuuriin, johon kuuluu esimerkiksi Flohmarktin kaltaiset katumarkkinat.

Olemme myös esitelleet sinulle joitain muita suosittuja ostoskeskuksia, kuten Mall of Berlinin ja Galleria Kaufhofin. Näissä ostoskeskuksissa voit tutustua laajaan valikoimaan kaikenlaisia tuotteita ja brändejä.

Toivomme, että olemme antaneet sinulle tarpeeksi tietoa ja inspiraatiota Berliinin ostoskeskuksista. Muista vierailla myös artikkelin alasivuilla, joissa voit lukea lisää jokaisesta ostoskeskuksesta ja jakaa omia kokemuksiasi.

Kehotamme myös kommentoimaan tällä sivulla tai tämän alasivuilla ja jakamaan tietoa sosiaalisessa mediassa. Kerro meille omat suosikkisi ja vinkkisi Berliinin ostoskeskuksista.

Hyvää shoppailua Berliinissä!