Berliinissä mieluisen ruokailupaikan voi valita tuhansista vaihtoehdoista. Pikaruokaloiden lisäksi tarjolla on myös korkealaatuisia ravintoloita. Berliini on hyvin monikulttuurinen kaupunki ja sen ansiosta ravintoloiden tarjonta on erityisen laaja – voit valita perinteistä saksalaista, itämaista, gurmeeta ja paljon muutakin.

Kaupunkia kierrellessä tulee helposti nälkä ja mikäpä olisi sen mukavampaa kuin nähtävyyksien katselun lomaan ajoitettu ruokailutuokio. Berliinin tv-torni on yksi suosituimmista nähtävyyksistä ja sen korkeuksissa sijaitsee myös uskomattomat maisemat tarjoava Sphere-ravintola. Tampereen Näsinneulaa muistuttavan tornin ravintolasta avautuu Berliiniin 360 asteen panoraamanäkymä. Ravintola pyörii ympäri, joten samasta istumapaikasta näkee joka puolelle.

Nähtävyyksiä ravintolassa ruokaillessa pääsee toki katselamaan matalammaltakin. Klipper on Spreejoessa purjehtiva ravintolalaiva, joka tarjoaa niin aamiaista kuin illallistakin.

Mikäli matkaat tuhdilla budjetilla, voit suunnata ruokailemaan KaDeWen tavaratalon yläkertaan. Kallis, mutta korkealaatuinen paikka tarjoaa nälkäisille luksusaterioita. Tavaratalosta löytyy myös juustoja ja muita herkkuja.

Saksalaisesta ruoasta tulevat mieleen luonnollisesti makkarat. Kaupungin erikoisylpeys on Berliinissä alkunsa saanut currywurst, joka nimensä mukaisesti on currylla maustettu versio perinteisestä makkarasta. Currywurstia myyviä grillejä löytyy joka puolelta Berliiniä. Kuuluisin niistä on Curry 36.

Perinteisten ruokien joukkoon Berliinissä kuuluvat myös liharuoat, kuten maksa tai sianpotka, joita tarjoillaan yleensä hapankaalin kera. Saksalaista kotiruokaa voi käydä kokeilemassa jopa panimoympäristössä, Brauhaus Spandaussa. Paikassa voi myös maistella saksalaisia oluita.
Suosittua ruokaa Berliinissä on myös döner-kebab ja sitä tarjoavia ravintoloita löytyy useita.

Berliinissä hintataso on suhteellisen matala. Juomarahojen jättäminen on suositeltavaa, muttei välttämätöntä. Paras tapa maksaa on käteinen – monet paikat Berliinissä eivät nimittäin edes hyväksy muita kuin saksalaisia pankkikortteja. Yleisimmillä luottokorteilla voi kuitenkin maksaa useissa ravintoloissa, joten se on loistva matkakumppani. Ravintolat Berliinissä ovat auki melko myöhään, jopa puoleen yöhön asti.


Kommentit

Ruokailu — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>