Historia ja tausta

Saksan historian museo sijaitsee Berliinissä ja on yksi maan tärkeimmistä museoista. Se perustettiin vuonna 1987 tavoitteenaan esitellä ja säilyttää Saksan monimuotoista ja monikerroksista historiaa. Museo sijaitsee Berliinin Nikolainkirkon vieressä, historiallisella saarella Spree-joen varrella.

Saksan historian museo kertoo koko Saksan historian tarinan kansallisten rajojen ulkopuolelta nykypäiviin asti. Museo tarjoaa kattavan kuvan Saksan poliittisesta, kulttuurisesta ja sosiaalisesta kehityksestä läpi vuosisatojen. Näyttelyt käsittelevät muun muassa Saksan yhdistymistä, ensimmäistä maailmansotaa, natsidiktatuuria, toista maailmansotaa ja Saksan jakautumista itä- ja länsiosiin.

Kokoelmat ja näyttelyt

Saksan historian museossa on laaja ja monipuolinen kokoelma esineitä ja dokumentteja. Kokoelmien joukossa on muun muassa kuvataidetta, valokuvia, asiakirjoja, tekstiilejä ja arkkitehtuuriesineitä. Museon kokoelmat ovat peräisin eri aikakausilta ja eri aihealueilta, ja ne tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Saksan historiaan monesta eri näkökulmasta.

Museon näyttelyt on suunniteltu interaktiivisiksi ja osallistaviksi. Kävijät voivat tutkia esineitä, kuunnella ääninäytteitä ja katsoa elokuvia, jotka auttavat heitä ymmärtämään paremmin Saksan monimutkaista historiaa. Näyttelytilat on suunniteltu selkeiksi ja viihtyisiksi, jotta kävijät voivat tutustua kokoelmiin omassa tahdissaan.

Museon tarina

Saksan historian museo perustettiin vuonna 1987 yhdistämään aiemmin erilliset historiamuseot Itä- ja Länsi-Saksassa. Museo avattiin yleisölle vuonna 2006, ja siitä lähtien se on ollut yksi Berliinin suosituimmista nähtävyyksistä.

Museon perusnäyttely kattaa yli 8 000 neliömetriä ja sisältää yli 7 000 esinettä. Näyttelyn jälkeen voi tutustua myös museon vaihtuviin näyttelyihin, jotka käsittelevät erityisteemoja ja esittelevät uusimpia tutkimustuloksia.

Saksan historian museo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Saksan kiehtovaan historiaan. Se on tärkeä paikka niin paikallisille kuin ulkomaalaisillekin kävijöille, jotka haluavat oppia lisää Saksan menneisyydestä ja ymmärtää paremmin nykypäivän Saksan poliittista ja kulttuurista tilannetta.

Virtuaalikierros

Saksan historian museo Berliinissä tarjoaa ainutlaatuisen virtuaalikierroksen, joka vie vierailijat matkalle Saksan mielenkiintoiseen menneisyyteen. Virtuaalikierroksen avulla voit tutustua museon näyttelyihin ja sisältöihin helposti omalta kotisohvaltasi käsin. Voit valita haluamasi reitin ja tutkia eri aikakausia ja tapahtumia interaktiivisten näyttelytilojen kautta. Virtuaalikierros tarjoaa mahdollisuuden saada syvällistä tietoa Saksan historiasta ja sen merkittävistä tapahtumista, aivan kuin olisit itse paikan päällä museossa.

Tapahtumat ja aktiviteetit

Saksan historian museo järjestää myös erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Museossa järjestetään esimerkiksi luentoja, työpajoja, näyttelyitä ja teemakierroksia, jotka tarjoavat mahdollisuuden syventyä aiheisiin entistä enemmän. Museon tapahtumat ja aktiviteetit ovat suosittuja paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa, ja ne tarjoavat hienon tilaisuuden oppia lisää Saksan historiasta ja sen vaikutuksesta nykypäivään.

Opastus ja koulutus

Saksan historian museo tarjoaa myös opastuksia ja koulutusta eri kohderyhmille. Museon oppaat ovat asiantuntevia ja pystyvät selittämään monimutkaisetkin historialliset tapahtumat selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla. Opastettu kierros voi auttaa vierailijoita hahmottamaan Saksan historian eri vaiheita ja ymmärtämään niiden merkitystä. Lisäksi museo tarjoaa opetusohjelmaa kouluille ja oppilaitoksille, joiden avulla opiskelijat voivat syventää tietojaan ja laajentaa näkökulmaansa Saksan historiasta.

Saksan historian museo Berliinissä on arvostettu ja suosittu vierailukohde, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia oppia ja kokea Saksan merkittävää historiaa. Virtuaalikierros, tapahtumat ja aktiviteetit sekä opastus ja koulutus ovat kaikki osa museon monipuolista tarjontaa. Olitpa sitten kiinnostunut Saksan historiasta tai vain etsimässä mielenkiintoista vierailua Berliiniin, Saksan historian museo on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Museoon tulet varmasti oppimaan jotain uutta ja saamaan syvempää ymmärrystä Saksan historiallisesta merkityksestä.


Berliinin Saksan historian museo

Berliinin Saksan historian museo

Museokauppa

Museossa on laaja valikoima Saksan historian teematuotteita, kuten kirjoja, julisteita ja muistikirjoja. Museokaupasta voi myös ostaa ainutlaatuisia matkamuistoja, kuten pienoismalleja historiallisista rakennuksista ja taide-esineitä. Kaupassa on myös tarjolla matkamuistoja lapsille, kuten pehmoleluja ja pelikortteja. Museokauppa on avoinna museon aukioloaikoina.

Kävijän Opas

Museossa on saatavilla kävijän opas, joka tarjoaa tietoa näyttelyistä, nähtävyyksistä ja museon historiasta. Opas on saatavilla useilla eri kielillä, kuten englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja espanjaksi. Oppaan avulla voi tutustua museon näyttelyihin omatoimisesti ja saada lisätietoa esillä olevista kohteista.

Aukioloajat ja Liput

Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10.00-18.00. Maanantaisin museo on suljettu. Liput museoon voi ostaa joko paikan päällä museon lipunmyynnistä tai ennakkoon verkkosivuilta. Aikuiset lipunhinta on 10 euroa ja opiskelijat ja lapset pääsevät museoon edullisemmalla hinnalla. Perjantaisin museo tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kaikille vierailijoille.

Sijainti

Saksan historian museo sijaitsee Berliinin kaupungissa, lähellä tunnettua Alexanderplatzin aluetta. Museo on osoitteessa Unter den Linden 2 ja se on helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Lähimmät metroasemat ovat U-Bahn-linja 5 ja 8:n Friedrichstrasse-pysäkki sekä U-Bahn-linja 2 ja 6:n Hausvogteiplatz-pysäkki. Museon läheisyydessä on myös useita pysäköintialueita niille, jotka saapuvat omalla autolla.