Vuonna 1982 avattu Tekniikan museo esittelee nimensä mukaisesti tieteen ja tekniikan kokoelmia ja tässä mielenkiintoisessa museossa pääsee näkemään, mistä nykyajan vempaimet ovat lähteneet. Tekniikan museo pitää itseään kouluttavana laitoksena ja järjestääkin erilaisia luentoja ja konferensseja.

Museossa on mm. tietokoneita ja kameroita, diesel- ja höyrykoneita sekä tieteellisiä instrumentteja. Tekniikan museossa pääsee myös tutustumaan erilaisiin kulkuvälineisiin ja niiden kehitykseen. 20 000 neliöisen museon katolla seisoo vierailijoita vastaanottamassa vanha saksalainen sotilaslentokone, Douglas C-47.

Museosta löytyy myös monenlaisten tuotteiden valmistuslaitteita, joita vierailija pääsee itsekin kokeilemaan. Näitä ovat mm. paperin, matkalaukkujen ja korujen valmistuslaitteet. Tekniikan museossa suurin osa osastoista tarjoaa demonstraatioita, ja esineiden toiminta on selitetty. Enemmän tietoa kaipaavat voivat ottaa opastetun kierroksen, jossa esineiden historiasta ja keksijöistä kerrotaan tarkemmin.

Museossa on myös valtava kirjasto, josta löytyy aineistoa tekniikan historiaan liittyen. Museon puistosta taasen löytyy harvinaisia kasveja, kaksi herttaista tuulimyllyä ja panimo.

Berliinin Tekniikan museo on suljettu maanantaisin sekä joinain juhlapäivinä. Pääsyliput maksavat aikuisilta 8 euroa, alle 6-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi. Berlin Passin omistajien ei tarvitse maksaa sisäänpääsystä. Museolle pääsee julkisilla liikennevälineillä ja sieltä löytyy sekä ravintola että myymälä.


Kommentit

Tekniikan museo — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>