Onko pyöräily mieleistäsi puuhaa? Berliiniä pidetään loistavana pyöräilykaupunkina, sillä kaupungista löytyy yli 1 000 kilometriä pyörätietä. Monet bloggarit hehkuttavat Berliinin pyöräilyinfrastruktuuria – maasto on tasaista, pyöräilijöille on omat kaistat selkeästi merkattuina ja liikenne on sujuvaa. Varsinaisten polkupyöräilijöille varattujen pyöräteiden lisäksi on myös sellaisia kevyenliikenteen väyliä, joilla ajetaan jalankulkijoiden seassa, hyvää liikennekäyttäytymistä noudattaen.

Pyöräily Berliinissä on mukava tapa tutustua kaupunkiin vaikkapa lasten kanssa. Voit vuokrata polkupyörän ja tutustua kaupunkiin itsenäisesti tai halutessasi osallistua opastetuille kaupunkikierroksille, joita on kesäisin tarjolla luemattomia. Pyörän voi vuokrata hotellista tai pyörävuokraamosta, joita ovat esimerkiksi Rent a Bike, Fat Tire ja Rent Bike Berlin. Päivävuokra vaihtelee 8 eurosta ylöspäin, riippuen vuokrauspaikasta ja pyörän tyypistä. Polkupyörän voi ottaa mukaan myös metroon tai raitiovaunuun, esimerkiksi sateen yllättäessä.

Ilmojen puolesta parasta pyöräilyaikaa on kausi huhtikuun alusta lokakuun lopulle. Lauantaisin ja sunnuntaisin on vähemmän liikennettä kuin arkisin.


Kommentit

Polkupyörä — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>