Berliiniin Suomesta lentäessä ei lentokoneessa suinkaan tarvitse istua kauan. Suora lento nimittäin kiitää Helsingistä Berliiniin noin kahdessa tunnissa. Berliiniin pääsee lentämällä myös muilta kotimaisilta lentokentiltä, kuten Vaasasta, Tampereelta ja Oulusta. Halvimmalla lennot kuitenkin saa lähtemällä matkaan Helsingistä.

Berliinissä on kaksi lentokenttää, Tegel ja Schönefeld. Tällä hetkellä useimmat lennot Suomesta laskeutuvat Tegelin kentälle, mutta uusi Berliinin-Brandenburgin kenttä tulee korvaamaan Schönfeldin ja yliruuhkautuneen Tegelin. Tegelistä on hyvät julkiset kulkuyhteydet kaupungille.

Esimerkiksi Finnair, SAS, Air Berlin, Lufthansa ja KLM lentävät suoraan Helsingistä Berliiniin. Toisinaan välilaskulliset lennot voivat olla suoria halvempia, mutta Berliiniin lentäessä suorat yhteydet osoittautuvat halvemmiksi. Välilaskullisia lentoja kannattaa välttää muutenkin, sillä suoran lennon kaksituntinen voi helposti tuplaantua, jolloin säästöä ei hinnoissa varsinaisesti ole. Lippujen hinnoissa voi kuitenkin säästää huomattavasti, kun tilaa ne riittävän aikaisin ennen suunniteltua lähtöajankohtaa.

Halvimmillaan matkat ovat alkuvuodesta ja kesän jälkeen, kesä ja joulu ovat nimittäin vilkkainta sesonkiaikaa. Lisäksi loppuviikosta lentäminen on yleensä hieman hintavampaa, joten jos lähtöpäivällä ei ole väliä, kannattaa se sijoittaa alkuviikkoon. Netistä löytyy myös runsaasti tarjouslentoja, mutta niissä matkan pituus ja lentopäivät ovat etukäteen määriteltyjä. Tarkistaa kannattaa myös yksisuuntaisten reittilentojen hinta. Hyviä hintojen vertailupaikkoja löytyy netistä tunnetusti erittäin paljon.

Jokaisen matkailijan kannattaa huolehtia siitä, että hän on hyvissä ajoin ennen matkaa ottanut tarpeeksi kattavan matkavakuutuksen. Sellaisen valinnassa sinua auttaa parhaiten Matkavakuutus.info -sivusto. Kunnollinen matkavakuutus turvaa mm. juuri lentojen peruutukset, niiltä myöhästymiset tai matkatavaroiden katoamisen/myöhästymisen.


Kommentit

Lennot — Ei kommentteja

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>